Felhívás!

Szalmonellával fertőzött csirkezúzát és csirkemájat vont vissza a forgalomból a Profi és a Penny

Szalmonellával fertőzött csirkezúzát és csirkemájat vont vissza a forgalomból a Profi és a Penny Románia

Szalmonellával fertőzött lengyelországi csirkezúzát és csirkemájat vont vissza a forgalomból a Profi és a Penny üzletlánc – tájékoztatott szombaton az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVA).

A termékeket a Copanex Kft. szállította az üzletláncoknak.

A Profi az 500 grammos csomagolású, 2021. szeptember 14-én gyártott és 2022. szeptember 14-ig tartó szavatossági idejű fagyasztott csirkezúzát vonta ki a forgalomból. Az üzletlánc arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszanak ebből a termékből, semmisítsék meg vagy vigyék vissza, és pénztárblokk nélkül is megkapják az ellenértékét. A fertőzött csirkezúza a Profi bukaresti és további 21 megyében található üzleteiben került forgalomba.

Ugyanezt a terméket vonta vissza a forgalomból a Penny is. Az üzletlánc ugyanakkor levétette a polcairól a szintén Lengyelországból származó, 1000 grammos csomagolású, 2021. augusztus 17-én gyártott és 2023. február 17-ig tartó szavatossági idejű fagyasztott csirkemájat is. Az üzletlánc arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszanak ebből a termékből, semmisítsék meg vagy vigyék vissza, és pénztárblokk nélkül is megkapják az ellenértékét.

Az ANSVA közlése szerint csupán az elmúlt egy hónapban összesen 16, szalmonellával vagy lisztériával fertőzött terméket vontak vissza a forgalomból Romániában.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások