Felhívás!

Siegfried Mureşant támogatja a PNL az Európai Néppárt alelnöki tisztségre

Siegfried Mureşant támogatja a PNL az Európai Néppárt alelnöki tisztségre Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Donald Tuskot támogatja az Európai Néppárt (EPP) elnöki tisztségébe a pártcsalád kongresszusán, az alelnöki székben pedig Siegfried Mureşant szeretné látni – közölte Ludovic Orban kormányfő, a PNL elnöke.

Ludovic Orban kifejtette, az EPP kongresszusa keretében több hivatali kollégájával is megbeszéléseket tervez, de a kormányfőkön kívül jelenlegi és leendő európai biztosokkal is kíván találkozni.

Azt is elmondta, hogy az EPP főtitkárát a pártcsalád leendő elnöke nevezi majd ki, de a PNL “nagy örömmel venné”, ha Antonio Lopez Isturizt bíznák meg ezzel a tisztséggel.

Az Európai Néppárt szerdán és csütörtökön Zágrábban tartja tisztújító kongresszusát. Az eseményre negyven országból körülbelül 2.000 küldöttet várnak.

Az EPP elnöki tisztségére az egyetlen jelölt Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök.

Alelnöki tisztségre pályázik David McAllister (Németország), Helen McEntee (Írország), Siegfried Mureşan (Románia), Averof Neofytou (Ciprus), Petteri Orpo (Finnország), Franck Proust (Franciaország), Paulo Rangel (Portugália), Ivan Štefanec (Szlovákia), Antonio Tajani (Olaszország), Esther De Lange (Hollandia), Mariya Gabriel (Bulgária) és Johannes Hahn (Ausztria). Közülük tíz alelnököt választanak majd meg.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.