Felhívás!

Feljelentették Vasilescut, mert egy koncentrációs tábor vezetőjéhez hasonlította Johannist

Feljelentették Vasilescut, mert egy koncentrációs tábor vezetőjéhez hasonlította Johannist Románia

Cristina Iurişniţi, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője feljelentette az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) a szociáldemokrata Lia Olguţa Vasilescut, a Klaus Johannisszal kapcsolatos kijelentései miatt – tájákoztat az USR hétfői közleménye.

“Lia Olguţa Vasilescu sértő, idegengyűlölő, diszkriminatív, gyűlöletre és agresszivitásra bujtogató kijelentéseket tett az államfőről” – vélekedett az USR-s képviselő, aki szerint gátat kell vetni a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői által már ‘túl hosszú ideje’ használt szélsőséges megnyilvánulásoknak.

Iurişniţi szerint Vasilescu megnyilvánulása büntetőjogi felelősségrevonással járhat.

Facebook-bejegyzésében Lia Olguţa Vasilescu azt írta, hogy nyilvánosan bocsánatot kér, kijelentéseivel nem akarta megsérteni a zsidó közösség érzéseit. “Amikor arról beszéltem, hogy azt gondolom, hogy Klaus Johannis máris koncentrációs tábor vezetőjének tekinti magát, ahol átképzésnek veti alá a PSD-seket, semmilyen módon nem akartam megbántani a zsidó közösség érzéseit, amelyet a leginkább érintettek a náci korszak bűncselekményei és borzalmai. Ha bárki mást értett, nyilvánosan elnézést kérek! Csak a több mint kétmillió PSD-tag és támogató érzéseit akartam megvédeni, akiket nem szabad bűnösnek tekinteni csak azért, mert egy demokratikus pártra adták szavazatukat! A választási vitáknak korlátokat kell szabni, és én vagyok az első, aki bocsánatot kérek, ha úgy ítélik meg, hogy túl messzire mentek a dolgok” – írta a PSD kampányfőnöke.

A PNL a BEC-nél tett panaszt tett a a PSD Johannist gyalázó kiadványai miatt

Panaszt nyújtott be a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a Központi Választási Irodához (BEC), azt állítva, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) olyan nyomtatványokat terjeszt, amelyek Klaus Johannis államfőt és a Nemzeti Liberális Pártot gyalázzák.

A PNL hétfőn közleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben azt írja, hogy a PSD politrukjai mindent megtesznek, hogy szavazatokhoz juttassák Viorica Dăncilă pártelnököt, a PSD államfőjelöltjét. “A PSD egyetlen kampánystratégiája a manipuláció! Manipuláció hazugságokkal, félretájékoztatással, állandó manipuláció az álhírekkel!” – olvasható a dokumentumban, amelyben a PNL “határozottan elítéli” ezeket a gyakorlatokat.

“Következésképpen a PNL a Központi Választási Irodához nyújtott be panaszt a PSD törvénytelen praktikái miatt, amelyeket ebben a kampányban alkalmaz” – közlik a liberális pártiak.

A beadványban a PNL kéri, hogy a BEC kötelezze a PSD-t azon kampányanyagok eltávolítására, amelyek “a jogrendet, az erkölcsöt és a jóérzést egyaránt sértik.”

Ugyanakkor felszólítják a PSD-t, hogy hagyjon fel olyan nyomtatványok terjesztésével, amelyek Klaus Johannist és a Nemzeti Liberális Pártot gyalázzák.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.