Felhívás!

Röviden

Úszott, hogy olvassanak

Célba ért szombat délután Sulinán Avram Iancu petrozsényi könyvtáros. A férfi ezzel az első ember lett, aki segédeszközök nélkül úszott le a Duna teljes hosszában, a forrástól a Fekete-tengerig. A könyvtárost elmondása szerint Jules Verne A dunai hajós című regénye ihlette meg. Egyébként június 20-án indult el a németországi Donaueschingenből és azt tűzte ki célul, hogy naponta 50 kilométert úszik le a Dunán. Ezzel párhuzamosan arra szerette volna bátorítani a fiatalokat, hogy minél többet olvassanak. Avram Iancu akkor vált közismertté, amikor 2016. augusztus 30-án 18 óra alatt úszta át a Franciaországot Nagy-Britanniával összekötő La Manche-csatornát 62 kilométeres távon, neoprén védőruha nélkül.

 

Orban a DNA-nál

Kihallgatta tegnap az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Ludovic Orbant, a PNL elnökét. Orbán azt nyilatkozta a sajtónak, amikor megérkezett a DNA székhelyére, hogy tanúként idézték be egy 2014-ből származó ügyben.

 

Kisablakból zuhant

A felsőszombatfalvi hegyi csendőrök a helyi hegyimentők segítségével egy turistát mentetettek ki tegnap a Fogarasi-havasok Kisablak nevű térségéből. Az 51 éves nő a 112-es egységes hívószámon kért segítséget. A turista mintegy 40 métert zuhant, fején és végtagjain több sérülést szenvedett. A mentőegység lehozta a hegy lábához a sérültet, ahonnan mentőautóval szállították kórházba.

 

Csak csendben, csak halkan

Szigorítanának a késő esti hangoskodásért járó büntetéseken, úgy, hogy abban az esetben, ha a pénzbírság után is újabb bejelentések érkeznek, akár bűnügyi eljárás is indulhasson a törvényt be nem tartó személy ellen. Jelenleg a hangos zene miatt értesített rendőrök annyit tehetnek, hogy pénzbírsággal sújtják az elkövetőket, ez viszont nem bizonyul hatékonynak. Országszerte több mint 200 rendőr kérte az erre vonatkozó törvény módosítását, Carmen Dan belügyminiszter is jónak látja ezt a megoldást. A minisztérium fontolgatja a bírságok növelését is. Jelenleg ez 100 és 500 lej között van.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.