Felhívás!

Egy hosszú sor zéró…

Carsten Rasmussen, a DG REGIO – Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság Romániáért felelős egységvezetője optimista az európai uniós alapok lehívásának felgyorsítását illetően, írja az Agerpres.

 

Carsten Rasmussen tegnap Kolozsváron vett részt a Regionális Napokon, amelyet az Északnyugati Fejlesztési Ügynökség szervezett. Három napon keresztül több európai uniós intézmény képviselője lesz jelen a térségben, akik meglátogatják az európai unós alapokból létrehozott beruházásokat. „Bírálni jönnek és tanulni tőlünk. (…) Úgy hisszük, jól állnak a dolgok, de a számadataink egy hosszú sor zérót mutatnak. (…) Ezek az adatok lényegében azt bizonyítják, hogy áll a menedzsment. Volt néhány kifizetés, de vigyáznunk kell. (…) 958 millió eurót kell elköltenünk, az eddigi projektek 500 millió euró körül mozognak. Az a kihívás, hogy minél több projektet írjanak alá. Van remény, hogy ez így történjen, de nehéz lesz elérni azokat a számokat, amelyeket szeretnénk” – nyilatkozta Rasmussen.

A szakember elmondta, egyelőre nincs sok minden, amit felmutathatnának az Európai Parlamentnek, de bizakodik benne, hogy Románia áthidalja ezt a nehéz időszakot. „Nem láttam még egy országot, ahol ennyi tehetség, ennyi jó szakember éljen, és a végeredmény ilyen rossz legyen. Az ősz folyamán sikerülhet, több projektet teszünk le, többet is írhatunk alá, nekifogunk a kivitelezéseknek és a jövőben optimistábbak lehetünk. A kivitelezési rendszeren kell még dolgoznunk. Sok olyan szabály van, amelyek nem találnak. (…) A rendszer egyszerűsítését kérik” – mondta, hozzátéve, a kormány jobban együtt kellene működjön a helyi és regionális hatóságokkal, hogy az emberek dolgozhassanak és bízhassanak egymásban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.