Felhívás!

Röviden

Mogyoróért ment, medvét talált

Szombaton mogyorót gyűjtő csíkjenőfalvi férfira támadt egy medve Csíkkarcfalva közelében. A férfi több sérülést szerzett a lábán, kórházba kellett szállítani. Az áldozat elmondása szerint a medve közepes nagyságú volt, ő pedig csak annak köszönhette megmenekülését, hogy bot volt nála, amellyel végül sikerült elkergetni a vadállatot. Hargita megyében ez a tizedik eset, amikor emberre támadt a medve.

„Lefejezték” az egészségbiztosítót

Korrupciógyanúval őrizetbe vették, majd az egészségügyi miniszter leváltotta az országos biztosítópénztár igazgatóját – közölte a korrupcióellenes ügyészség. Az igazgatóval együtt őrizetbe vették az egészségbiztosító pénztár további 13 vezetőjét és alkalmazottját. Az ügyészség szerint 2016 januárja és ez év augusztusa között az állami intézmény vezetői és hivatalnokai fiktív egészségügyi szolgáltatásokat számoltak el, ezzel mintegy 3 millió euróval károsították meg a biztosító költségvetését. Az őrizetbe vettek között van Sergiu Ciobanu, aki korábban George Maiornak, a belföldi hírszerzés egykori igazgatójának tanácsadója volt.

 

Vaddisznónak nézte…

Vadásztársa lőtt le véletlenül Oláhlápos közelében egy férfit szombaton, egy vaddisznóvadászat során. A 63 éves férfi belehalt a sérülésbe – közölte az Agerpres hírügynökséggel Florentina Meteş, a Máramaros megyei rendőrség szóvivője. Meteş szerint a vaddisznóvadászat hatósági engedéllyel zajlott, a fegyvert törvényesen birtokoló 63 éves férfi, Gheorghe Buda és mások részvételével. A nyomozó hatóságokhoz közeli források szerint a bozótban elrejtőzött Gheorghe Budára vadásztársa, Ioan Turcu lőtt rá véletlenül, abban a hiszemben, hogy vaddisznó mozog a bozótosban. Turcu a magyarláposi csendőrség parancsnoka. A balesetet az 112-es segélyhívó számon jelezték, de a helyszínre érkező mentők már csak Gheorghe Buda halálának beálltát tudták megállapítani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.