Felhívás!

Röviden

Medve az esztenán

Medve sebesített meg két juhászt vasárnapról hétfőről virradó éjszaka Csíkszereda közelében. A két férfit kórházba szállították, életük nincs veszélyben. Az első információk szerint a juhász testvérpárt az esztenánál támadta meg a medve, egyiküket a kezén, a másikukat jobb lábfején és vádliján harapta meg. A testvérpárt apjuk mentette meg, aki elkergette a nagyvadat. Hargita megyében tavaly 176 esetben támadtak emberre vadállatok, ebből 124 medvetámadás volt.

 

Pisztolylövés az úton

Figyelmeztető pisztolylövéssel állították meg egy gépkocsivezetőt, aki áttört két rendőrségi úttorlaszt. „Egy 3-as sorozatú BMW gépkocsival Mangaliáról Konstancára tartó gépkocsivezető nem állt meg a közlekedési rendőr szabályos jelére, Észak-Eforián áttört egy rendőrségi úttorlaszt, és az agigeai hídon állított második úttorlasznál is csak azt követően állt meg, hogy a rendőrök függőleges irányban figyelmeztető lövést adtak le szolgálati pisztolyukból” – nyilatkozta vasárnap Marius-Ovidiu Niculescu, a Konstanca Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a szóvivő az Agerpresnek. A 40 éves bukaresti férfit kivizsgálásra előállították a mangaliai rendőrkapitányságon, majd bűnvádi eljárást indítottak ellene, mert megtagadta az alkoholvizsgálatot.

 

Magos Déva vára…

Életét vesztette egy 28 éves fiatalember vasárnap este, amikor lezuhant Déva várának több mint 4 méter magas faláról. A fiatalember a várnak a látogatók számára tiltott részén tartózkodott, amikor megtörtént a baleset. Az első vizsgálatok arra utalnak, hogy a férfi barátnőjét akarta lefotózni, amikor megcsúszott és lezuhant a várfalról. Alin Suciu, a dévai vár karbantartásával megbízott közszolgálati hivatal igazgatója szerint a fiatalembernek sziklákat kellett megmásznia, hogy eljusson a kérdéses falhoz. A mentősök és a SMURD csapata nem tudta megmenteni a szerencsétlenül járt férfi életét. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. Déva várát több évi felújítás után, 2016 áprilisában nyitották meg részlegesen a nagyközönség előtt. Tavaly 187 ezer turistát vonzott, idén még több látogatóra számítanak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.