Felhívás!

A Salvamont nem büntet

A Salvamont nem büntet Románia

A napokban, nyilván összefüggésben a Retyezát-hegységben történt balesettel, melyben két gyermek életét vesztette, olyan hírek jelentek meg a sajtóban, miszerint a romániai hegyimentő egységek törvénytervezet benyújtására készülnének, melynek alapján büntethetnék majd azokat, akik nem tartják be a hegyi turistaösvényekre érvényes szabályokat vagy lezárt útvonalakon közlekednek.

A Salvamont országos diszpécser szolgálata ezzel kapcsolatban közleményt adott ki: abban leszögezik, hogy ilyen jellegű törekvései a hegyimentőknek nincsenek, ha megszületik is egy ilyen törvény, egész biztosan nem a Salvamont lesz az, aki a büntetéseket alkalmazni fogja, hiszen léteznek most már a hegyeket felügyelő más intézmények is, akiknek amúgy ez szolgálati kötelességeik közé tartozik.

„A Salvamont jelenlegi politikája szerint munkatársaink bármilyen körülmények között barátként tekintenek a hegyeket járó emberekre, függetlenül attól, hogy sportolókról, túrázókról vagy egyszerű áfonyaszedőkről van szó. Ha ők, különböző okok miatt nem minden esetben fogadják el barátságunkat, döntésüket elfogadjuk. Tisztelet minden hegyet járó embernek!”– hangsúlyozták közleményükben.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.