Felhívás!

Románia és Magyarország kölcsönösen elismeri az oltási igazolványokat

Románia és Magyarország kölcsönösen elismeri az oltási igazolványokat Románia

Románia és Magyarország kölcsönösen elismeri az oltási igazolványokat – jelentette ki csütörtökön Florin Cîţu miniszterelnök.

“Jelen pillanatban az van, hogy mi elismerjük a magyarországi oltási igazolványt, Magyarország pedig elismeri a mienket. Zajlik az egyeztetés külügyminisztériumi szinten, hogy szükség van-e feltétlenül egy erről szóló megállapodásra” – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, Románia elfogadja a más uniós államokban kibocsátott védettségi igazolványokat, és ennek fordítva is így kellene történnie.

A miniszterelnök szerint az uniós zöldigazolvány használata helyett inkább arra lenne szükség, hogy minél többen felvegyék az oltást, így ugyanis meg lehetne szüntetni minden utazási korlátozást, és kevesebb lenne a bürokrácia.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 7., 11:25
  ÉRTÉKELÉS: 0

  ez helyes, csak hol az igazolvány. Mert Magyarországon már osztogatják, itt még hírét sem láttuk. Ott is úgy van, hogy a szimpla oltási igazolással nem lehet még bemenni olyan helyekre ahol kérik az igazolást, hanem csak a plexi kártyát veszik érvényesnek.

  • User
   Dátum: 2021. május 7., 14:53
   ÉRTÉKELÉS: 3

   A plexi kártya teljesen fölösleges, a bürokrácia terméke. A román papír digitálisan alá van írva, telefonra is letölthető, minek még egy kártya?