Felhívás!

Cîţu: nem lesz kötelező a védőmaszk viselése a tengerparton

Cîţu: nem lesz kötelező a védőmaszk viselése a tengerparton Románia

Június 1-jétől nem lesz kötelező a védőmaszk viselése a tengerparton, de a napozóágyak között távolságot kell tartani – jelentette ki csütörtökön a miniszterelnök, miután találkozott Konstancán a vendéglátósok szövetségének (HoReCa) képviselőivel.

Florin Cîţu azt mondta: “igen jó” javaslatokat kapott a vendéglátóipar képviselőitől, ezeket pénteken a minisztériumközi bizottság elé terjeszti majd. Úgy fogalmazott: “mindenki megértette”, hogy június 1-jétől nem lehet egyszerre minden korlátozó intézkedést feloldani. Így az első lazításokra június elsejétől kerül sor, a következő intézkedések pedig augusztus 1-jétől várhatók.

A miniszterelnök rámutatott, azokban a szállodákban és éttermekben, amelyekben csak beoltott személyek dolgoznak, kihelyezik a “Biztonságos hely, mi beoltattuk magunkat” feliratot.

Annak kapcsán, hogy június 1-jétől teljes kapacitással megnyitnák az éttermeket és tengerparti szállodákat a beoltott vendégek előtt, a miniszterelnök rámutatott, ha a javaslatot elfogadja az illetékes tárcaközi bizottság, majd megszabják azt is, hogy miként ellenőrzik a beoltottságot. Mint mondta, a személyi szám alapján ez már most könnyen ellenőrizhető, a pontos módszerről azonban a későbbiekben döntenek.

Június 1-jétől nem lehet minden korlátozást feloldani

Mindenki megértette, hogy június 1-jétől nem lehet minden korlátozó intézkedést feloldani – jelentette ki csütörtökön a miniszterelnök, miután találkozott Konstancán a vendéglátósok szövetségének (HoReCa) képviselőivel.

Florin Cîţu azt mondta: “igen jó” javaslatokat kapott a szövetség részéről, amiket pénteken a minisztériumközi bizottság elé terjeszt. Úgy fogalmazott: “mindenki megértette”, hogy június 1-jétől nem lehet egyszerre minden korlátozó intézkedést feloldani. Az első lazításokra június elsejétől kerül sor, a következő lépésre augusztus 1-jén lehet számítani.

A kormányfő Klaus Iohannis államfővel együtt látogatást tett a konstancai katonai kórházban működő oltóközpontban.

Nem jó módszer pénzt ajánlani azoknak, akik beoltatják magukat

Nem jó módszert pénzt ajánlani azoknak, akik beoltatják magukat – jelentette ki a miniszterelnök

Florin Cîţut arról kérdezték konstancai sajtóértekezletén, hogy nem lenne-e jó, Szerbia mintájára, pénzt ajánlani azoknak, akik felveszik a koronavírus elleni oltást.

A kormányfő úgy vélte: nem ez a jó megoldás. Pénzt ajánlottak a családorvosoknak is, hogy bekapcsolódjanak az oltási kampányba, és ez a módszer sem működik “túl jól”.

“A legjobb dolog, hogy koncertekre gondolhatunk, hogy eljöhetünk a tengerpartra és maszk nélkül napozhatunk, hogy étterembe járhatunk, hogy utazhatunk, hogy visszatérhetünk a korábbi életünkhöz. Szerintem a legjobb motiváció, hogy normális életet élhessünk, és ne kelljen éjjelente felelősségnyilatkozatokkal közlekednünk” – hangoztatta Florin Cîţu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.