Hirdetés
Hirdetés

RMDSZ: a MOGYE-nek Miskolczy Dezső nevét is viselnie kell

RMDSZ: a MOGYE-nek Miskolczy Dezső nevét is viselnie kell Románia

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemnek (MOGYE) Miskolczy Dezső nevét is viselnie kell – írja az RMDSZ által az Agerpres hírügynökségnek pénteken küldött közleményben.

Hirdetés
Hirdetés

“Az elmúlt félévben a pénteki volt a harmadik tárgyalásunk a MOGYE vezetőségével. Az álláspontunk, amelyet most is képviseltünk, változatlan: kérjük, hogy tartsák be a törvényes előírásokat, hozzák létre a magyar nyelvű klinikai és preklinikai főtanszékeket és az önálló magyar kart a gyógyszerészeti egyetemen” – írja a dokumentum.

Az RMDSZ képviselői szerint, a multikulturalitás jeleként az intézménynek Miskolczy Dezső nevét is viselni kell.

“Elmondtuk, számunkra nem elfogadható, hogy az egyetem csupán George Emil Palade nevét viselje, hiszen ez nem szavatolja az egyetem multikulturális jellegének megőrzését. A magyar oktatók javaslata szerint az egyetemnek Miskolczy Dezső nevét is viselnie kell” – szögezi le a közlemény.

Amennyiben ezt a javaslatot elfogadja az egyetem szenátusa, úgy szükség lesz a május 23-ai kormányhatározat módosítására – teszik hozzá a magyar szervezet képviselői, akik szerint az egyeztetést még a nyári szünidő beállta előtt folytatják.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük