Hirdetés
Hirdetés

Rafila: a korlátozások megszűntével csak javasolt lesz a beltéri maszkviselés, nem fogják kötelezni azt

Rafila: a korlátozások megszűntével csak javasolt lesz a beltéri maszkviselés, nem fogják kötelezni azt Románia

A járványügyi korlátozások jelentős részének feloldása után csak javasolt lesz a beltéri maszkviselés, nem fogják kötelezni azt – jelentette ki szombaton Besztercén az egészségügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Alexandru Rafila rámutatott, a veszélyhelyzet megszüntetésével a korlátozó intézkedések jelentős részét is feloldják.

A tárcavezető hangsúlyozta, a maszkviselés elsősorban védelmi intézkedés, és a veszélyhelyzet megszűntével vélhetően nem lesz többé kötelező, zárt térben és zsúfolt helyeken azonban egy ideig még javasolni fogják.

Rafila leszögezte, akkor fogják elrendelni a veszélyhelyzet megszüntetését, amikor a járványügyi mutatók a vírus közösségi terjedésének leállásáról fognak tanúskodni.

A miniszter ismételten hangsúlyozta a koronavírus elleni oltás fontosságát, főleg a kockázati csoportokba tartozók esetében, a betegség súlyos formáinak elkerülése érdekében. 

A rendszerben tartanák a járvány alatt alkalmazott egészségügyi dolgozókat

A koronavírus-járvány alatt a megnövekedett munkamennyiség miatt a kórházakba és a megyei egészségügyi igazgatóságokhoz felvett személyek a pandémia elmúltával is a rendszerben kellene hogy maradjanak – véli az egészségügyi miniszter.

Alexandru Rafila a besztercei megyei kórháznál tett szombati látogatása alkalmával adott nyilatkozatában rámutatott, a szaktárca minden tőle telhetőt megtesz, hogy találjanak megoldást az ebben a helyzetben levő személyek helyzetére, hiszen nagy segítséget jelentettek a járvány alatt és szakmaiságról tettek bizonyságot.

“Igazságtalannak tartanám, hogy a pandémia elmúltával megszűnjön a munkaviszonyuk” – fogalmazott, hozzátéve, az egészségügynek nagy szüksége van jó szakemberekre. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük