Felhívás!

Radu Mazăre rendőrségi felügyelet alatt van, a nap folyamán Romániába hozzák

Radu Mazăre rendőrségi felügyelet alatt van, a nap folyamán Romániába hozzák Románia

A Román Rendőrség felügyelete alatt van Radu Mazăre – közölte hétfő reggel az intézmény sajtóirodája.

A tájékoztatás szerint már Madagaszkáron van egy román rendőrségi alakulat, amely a hétfői nap folyamán Romániába szállítja Konstanca volt polgármesterét.

A madagaszkári hatóságok május 14-én hagyták jóvá Radu Mazăre egykori konstancai polgármester kiadatási kérelmét.

Mazărét május 8-án vette őrizetbe a madagaszkári rendőrség a román hatóságok által kiállított nemzetközi körözés alapján.

Mazăre több mint egy évvel ezelőtt hagyta el az országot, és Madagaszkáron próbált politikai menedékjogot kérni.

Radu Mazăre, Konstanca volt polgármestere ellen több bírósági ítélet született Romániában, több közülük nem jogerős. Az a jogerős ítélet, amely a nemzetközi elfogatóparancs alapjául szolgált, február 8-án született egy törvénytelen tulajdon-visszaszolgáltatással kapcsolatos ügyben. Ugyanabban az ügyben a Bukaresti Dinamo labdarúgóklub egykori finanszírozóját, Cristian Borceát öt év szabadságvesztésre ítélték. A vádirat értelmében – anyagi haszon fejében – olyan személyeknek szolgáltattak vissza jelentős tengerparti területeket Konstancán és Mamaián, akik nem lettek volna jogosultak erre, a jogos igénylők pedig az ingatlan-visszaszolgáltatási törvény alapján követelt területek kevéssel több mint felét kapták vissza. A DNA szerint a 37 vádlott összesen 114 millió eurós kárt okozott, az állami költségvetést 77,77 millió, a konstancai városkasszát pedig 36,16 millió euróval károsítva meg.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.