Felhívás!

Huszonhét megyére adott ki a sárga jelzésű viharriadót a meteorológiai szolgálat

Huszonhét megyére adott ki a sárga jelzésű viharriadót a meteorológiai szolgálat Életmód

Újabb, légköri instabilitásra vonatkozó elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetést adott ki hétfő reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az új riasztás kedd reggelig érvényes, és az ország 27 megyéjét érinti.

Az egész ország területére vonatkozó, szintén viharos időre figyelmeztető előrejelzést ugyanakkor kedd estig hosszabbította meg az ANM.

A meteorológusok szerint hétfőn, május 20-án déltől május 21-e reggelig viharok, zivatarok, erős szél és jégeső várható Szatmár, Máramaros, Szilágy, Botoşani, Beszterce-Naszód, Suceava, Kolozs, Maros, Hargita, Kovászna, Neamţ, Fehér, Szeben, Brassó, Hunyad, Vâlcea, Argeş, Olt, Krassó-Szörény, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova és Dâmboviţa megyében.

A rövid idő alatt lezúduló csapadék mennyisége eléri a 25 litert, helyenként pedig akár a 40-60 litert is négyzetméterenként.

Ugyanakkor kedd estig csaknem az egész ország területén zivataros, viharos időjárásra kell felkészülni – teszik hozzá a szakemberek.

FRISSÍTÉS: Kiterjesztette az ANM a viharriasztást 33 megyére

Kiterjesztette korábban kiadott viharriasztását az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), a kedd reggelig érvényes sárga riasztás immár 33 megyére és a fővárosra vonatkozik.

Az előrejelzések szerint hétfő déltől kedd reggelig viharok, zivatarok, erős szél és jégeső várható Szatmár, Máramaros, Szilágy, Botoşani, Beszterce-Naszód, Suceava, Kolozs, Iaşi, Maros, Hargita, Neamţ, Fehér, Szeben, Brassó, Kovászna, Hunyad, Vâlcea, Argeş, Olt, Krassó-Szörény, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Bákó, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa megyében és Bukarestben.

A rövid idő alatt lezúduló csapadék mennyisége eléri a 25 litert, helyenként akár a 40-60 litert is négyzetméterenként.

Ugyanakkor kedd estig csaknem az egész ország területén lehet záporokra, zivatarokra, szélre és akár jégesőre is számítani. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 15-20, elszórtan a 35-40 litert négyzetméterenként.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.