Felhívás!

Kelemen Hunor nem lát megfelelő ellenzéki vezetőt egy új többség kialakítására

Kelemen Hunor nem lát megfelelő ellenzéki vezetőt egy új többség kialakítására Románia

Nemes ötlet a PSD-ALDE kormány leváltása, de nem lát egyetlen ellenzéki politikai vezetőt sem, aki képes lenne egy új többség kialakítására – mondta Szatmárnémetiben tartott sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke kifejtette: törvényes és alkotmányos lenne két választás között új többséget kialakítani, csak éppen nem lát erre megfelelő vezetőt, akinek rendelkezik az ehhez a feladathoz szükséges politikai képességekkel, autoritással, vízióval és erkölcsi státussal.

“Traian Băsescu – ugyan már, legyünk komolyak, tíz év elteltével kinek kell még Băsescu? Iliescu után ő a második, aki a legnagyobb katasztrófákat okozta ennek az országnak. Sejtésem szerint nem fogunk visszatérni Băsescuhoz. Ludovic Orban – kétlem, hogy ő lenne az a vezető, aki körül többség alakulhatna ki. Dan Barna vagy Dacian Cioloş – nem hiszem. Victor Ponta – nem úgy tűnik nekem.Tehát bajban vagyunk. Azt gondolom, hogy ez a kormány bármikor leváltható, ha van egy más többség, amely képes új kormányt adni, ami legalább 2020-ig egyben marad” – vélekedett az RMDSZ elnöke.

A Nemzeti Liberális Párt elnöke, Ludovic Orban pénteken szintén Szatmárnémetiben úgy nyilatkozott, hogy a PNL-re adott szavazattöbbség bebizonyíthatná, hogy a jelenlegi kormány már nem legitim módon van hatalmon, és válsághoz vezetne a kormánykoalíción belül, ami akár a kormány bukását is jelenthetné. Ugyanakkor Orban bejelentette, hogy az EP-választások után a PNL bizalmatlansági indítványt fog benyújtani.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 20., 18:47
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Béla akkora árnyékot vetett, hogy nem vehettétek észre, hogy abban az árnyékban a legigénytelenebb élőlény is elpusztul. Hát elkezdődött a melegház akció, de abból csak a lehallgatás és a kihallgatás emlékezetes. Talán még a központosított élelmiszerár -szabályozás. A melegház huzatosnak bizonyult.