Felhívás!

Ponta szerint Dragnea sorra áldozza fel egykori bajtársait, hogy önmagát mentse

Ponta szerint Dragnea sorra áldozza fel egykori bajtársait, hogy önmagát mentse Románia

Victor Ponta, a Pro Románia párt vezetője azt nyilatkozta vasárnap Mamaián, hogy nem volt ugyan nagyon közeli barátságban Radu Mazăréval, de nem örül annak, hogy a volt konstancai polgármesternek rosszra fordult a sorsa. Liviu Dragnea PSD-elnökről ugyanakkor azt mondta, “mindenkit ki fog dobni a csónakból”, hogy önmagát mentse.

“Amint tudják, soha nem voltam nagyon jó baráti viszonyban Radu Mazăréval, de örülni sem fogok a bajának. Az történik vele, ami másokkal is történt. (…) Dragnea úr, akárcsak a Narcosban, minden alkalommal, amikor a rendőrség közeledik felé, kiszolgáltatja egyik bajtársát. Mindenkit ki fog adni Dragnea, akárcsak a Narcosban, hogy ő megmeneküljön. Mindent megígért nekik, amnesztiát, kegyelmet, törvénykönyvet, meséket. Semmit nem fog tenni értük” – mondta Ponta egy sajtótájékoztatón.

“Nem hittem volna, hogy Romániában megéljük azt, amikor az emberek börtönbe kerülnek, és közben befogják a szájukat. Még egyszer elmondom: Vali Predával kapcsolatban pontosan tudom, mi történt, és hogyan szabadult meg Dragnea a tettenéréstől. Vali Predát vitték el. (…) Dragnea mégcsak tanúként sem szerepel abban az ügyiratcsomóban. Tudom jól, mert Dragnea úr otthonában voltam Belinán. Meg vagyok győződve, hogy Sevil Shhaideh csak a Google térképről tudja, hol van Belina. Mindenkit bíróság elé állítanak a Tel Drumtól, az igazgatókat, mindenkit. Dragnea nem tanú, ő nem ismerte a Tel Drumosokat. Brazíliai bajtársa, akihez Raduval is ment, a repülőgép mosdójában lett öngyilkos. (…) Ezt éljük meg manapság. És Radu Mazăre is ezt éli meg. Valószínűleg hihetetlen számára, hogy Dragnea úr kormánya, barátja, Liviu kormánya azzal foglalkozik, hogy ő börtönbe kerüljön. Talán mások is megértik” – mondta a Pro Románia elnöke.

Victor Ponta úgy vélekedett, hogy Radu Mazăre hazaszállítása május 20-án fog megtörténni, mert erre a napra tűzték ki Liviu Dragnea perének tárgyalását a legfelsőbb bíróságon, és a PSD-elnök a volt konstancai polgármester Madagaszkárról való hazaszállítását fogja felhasználni arra, hogy a közvélemény és a média figyelme ne az ő perére, hanem Mazăréra összpontosuljon.

“Mi lesz a hír holnap, május 20-án? Dragnea pere a legfelsőbb bíróságon vagy Radu Mazăre hazahozatala? Már értik, miért holnap hozzák haza? Hogy önök ne a perről beszéljenek. Tudják, mi lesz holnap? Megint halasztani fognak, a bírónő nyugdíjba vonul, elölről kezdik, elévül, és önök és egész Románia holnap a bilincsben hazahozott Radu Mazăréről fognak beszélni, nem pedig arról, hogy Dragnea perében ismét halasztanak, újratárgyalnak, és Dragneának semmi bántódása nem lesz. Azt hiszik, gondot okoz neki, hogy Mazărét bezárják, ő pedig megszabadul?” – kérdezte az újságíróktól Victor Ponta.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.