Felhívás!

Postázták a külföldön élő állampolgárnak a levélszavazáshoz szükséges dokumentumokat

Postázták a külföldön élő állampolgárnak a levélszavazáshoz szükséges dokumentumokat Románia

Postázta az Állandó Választási Hatóság (AEP) a levélszavazáshoz szükséges dokumentumcsomagot azoknak a külföldön élő román állampolgároknak, akik ezzel a módszerrel kívánnak voksolni a december 6-án esedékes parlamenti választáson.

Az AEP csütörtöki közleménye értelmében 35.650 román állampolgárnak küldték el az iratcsomagot a Román Postán keresztül, összesen 106 országba. Csak az Afganisztánból jelentkezőknek nem postázták a dokumentumokat, az onnan regisztrált 158 személy a védelmi minisztérium közvetítésével jut majd hozzá ezekhez.

A dokumentumcsomag tartalmaz egy választói igazolványt, egy címkét a külső boríték leragasztására, egy öntapadós matricát a levélszavazásért felelő választási iroda címével, egy PRIORITY/PRIORITAIRE feliratú öntapadós matricát, egy vonalkódot, amely a választópolgár azonosításához szükséges, a levélszavazással kapcsolatos utasításokat, egy szavazólapot a szenátor- és egyet a képviselőjelöltekkel, egy belső borítékot, illetve két VOTAT feliratú öntapadós matricát és egy címkét a belső boríték leragasztására.

A levélben szavazás menetével kapcsolatos utasítások megtalálhatók a www.votstrainatate.ro oldalon is.

Az AEP ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a hatályos törvény értelmében a szavazólapokat tartalmazó külső borítékot és a választói igazolványt december 3-éig kell eljuttatni az illetékes választási irodához, diplomáciai képviselethez vagy konzuli hivatalhoz.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.