Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megbírságolták Orbant, amiért nem helyezett vissza tisztségébe egy magyar alprefektust

Megbírságolták Orbant, amiért nem helyezett vissza tisztségébe egy magyar alprefektust Románia

Bírság fizetésére kötelezte a Kolozs megyei törvényszék Ludovic Orban miniszterelnököt, amiért elmulasztott végrehajtani egy jogerős bírósági döntést, és nem helyezte vissza tisztségébe Györke Zoltán volt Kolozs megyei alprefektust.

Hirdetés
Hirdetés

Erről maga Györke Zoltán számolt be csütörtökön egy Facebook-bejegyzésben.

Azt írja, a Kolozs megyei törvényszék csütörtöki döntése értelmében az ítélőtábla által idén július 16-án kimondott jogerős ítélet gyakorlatba ültetésének elmulasztása miatt Ludovic Orban miniszterelnöknek az országos bruttó minimálbér 20 százalékának megfelelő összeget kell fizetnie minden nap késedelemért, ameddig visszahelyezi Györkét az alprefektusi tisztségbe.

Györke Zoltán ugyanakkor állítása szerint átirattal fordult az ügyben Klaus Iohannis államfőhöz is. Mint írja, augusztus 20-án hívta fel az elnök figyelmét arra, hogy a kormány nem tartott tiszteletben egy bírósági döntést, ugyanakkor kérte, hogy rendelje el a szükséges intézkedéseket, megkeresésére azonban nem érkezett válasz.

Györke Zoltánt három ízben menesztették a Kolozs megyei alprefektusi tisztségből, de mindháromszor megtámadta a döntést a bíróságon, és a bírák neki adtak igazat. A tisztségbe való visszahelyezéséről szóló legutóbbi jogerős ítéletet idén júliusban mondták ki.

FRISSÍTÉS: Visszakerült tisztségébe Györke

A kormány csütörtök esti ülésén Kolozs megye alprefektusává nevezte ki Györke Zoltánt.

Ugyanakkor a kormány felmentette Kolozs megye alprefektusi tisztségéből Budai Bélát.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük