Felhívás!

Politikusok részvételtek

Politikusok részvételtek Románia

A spanyolországi merényletek áldozatainak emlékére írt a Spanyolország Bukaresti Nagykövetségén megnyitott részvétnyilvánító könyvbe több vezető hazai politikus.

Mihai Tudose azt írta a közösségi oldalra: a kormány nevében fejezte ki részvétét a Barcelonában történt tragédia áldozatainak családjai és az egész spanyol nép iránt. Călin Popescu Tăriceanu szerint Románia kötelessége szolidaritást vállalni a kormányok szintjén is, annak érdekében, hogy visszaszorítsák a terrorfenyegetettséget. Liviu Dragnea kifejtette: a spanyol nép számíthat a románok barátságára , és országunk „stabil szövetséges” marad a terrorizmus elleni harcban.

Ludovic Orban kifejtette: Romániát nem sújtották terrorcselekmények, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell nagyon körültekintőnek és óvatosnak lennünk a merényletveszéllyel kapcsolatban. Bogdan Aurescu az államfő és az elnöki hivatal álláspontjának tolmácsolójaként leszögezte: Románia elítéli a terrorista cselekedeteket, és szolidaritását fejezi ki a spanyol nép és a spanyol hatóságok iránt. Felidézte, hogy 2015-ben Spanyolországgal közösen egy terrorizmusellenes bíróság létrehozásáról döntöttek, most pedig a spanyol nagykövetség illetékesével abban állapodtak meg, hogy felgyorsítják ezen kezdeményezés gyakorlatba ültetésének folyamatát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.