Felhívás!

Mindenre gondoltak

Mindenre gondoltak Románia

Ősszel terjeszti elő a kormány a nyugdíjtörvény tervezetét, amely a nyugdíj és a fizetés halmozásának szabályozására is kitér majd – jelentette be vasárnap Mihai Tudose miniszterelnök.

Az Antena3 televíziónak adott interjúban a kormányfő azt mondta, a jelenleg érvényben levő jogszabály lehetőséget biztosít arra, hogy egy nyugdíjba vonult személyt másnaptól újraalkalmazzanak, így a nyugdíja mellett fizetésben is részesül, és a két járandóság összege sok esetben több tízezer lejre rúg. A kidolgozás alatt álló új nyugdíjtörvény ezt is szabályozni fogja – tette hozzá Tudose.

A miniszterelnök ugyanakkor tagadta, hogy költségvetési megfontolásból döntött a kormány a különnyugdíjak korlátozása mellett. „A különnyugdíjak idén 7 milliárd lejjel terhelték volna meg a költségvetést, ez közel sem jelentett volna veszélyt a büdzsére. (…) Van pénz a nyugdíjakra, van pénz a fizetésekre, de nem volt szabályos a helyzet. Hogy az idén 7 milliárd lejbe került volna, jövőre pedig 15 milliárdba, nem ez a lényeg, mert pénz lett volna, de (…) igazságtalanul részesültek volna belőle” – fejtette ki a kormányfő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.