Felhívás!

Kritikus volt tárcavezető

Kritikus volt tárcavezető Románia

Súlyos teherként nehezedik a tanügyminisztériumra a tankönyvekre kiírandó versenytárgyalás gondja – fogalmazott Mircea Dumitru volt tárcavezető a közösségi oldalon.

Dumitru szerint a közbeszerzéseket szabályozó törvénykezés hiányosságai, valamint az oktatási intézmények reformjának hiánya okozzák a kialakult helyzetet. Mircea Dumitru kifejtette, a tanterveket nem a szakértői kormány, hanem tanárokból álló munkacsoportok dolgozták ki, és ez év januárjára elkészültek. A hazai oktatásügyben azonban nem várható javulás – fejtette ki Facebook-oldalán a miniszter –, amíg politikai alapon hozzák meg a döntéseket az iskolákban, tanfelügyelőségeken vagy a minisztériumban.

– Nehéz elhinnem, hogy a tanügyminiszternek voltak információi az ötödikes tankönyvek versenytárgyalásáról néhány nappal a múlt heti kormányülés előtt. Nehéz elhinnem, hogy derűs nyugalommal tudott hazudni a tanügyminiszter, amikor biztosította a 170 ezer ötödik osztályos tanulót és szüleiket, hogy tankönyveik már úton vannak – írta Dumitru. Amint azt már megírtuk, a pénteki kormányülés kezdetén Liviu Pop tanügyminiszter azt mondta, az ötödikeseket kivéve minden tankönyv az iskolákban van.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.