Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Özönlő francia tőke

Özönlő francia tőke Románia

Amióta Románia csatlakozott az Európai Unióhoz, a külföldi beruházóinak listáján folyamatosan az első öt között volt Franciaország.

Hirdetés
Hirdetés

A KeysFin társaság szakértői által elkészített tanulmány adatai rögzítik, hogy a 2007-2017-es időszakban a romániai francia tőkebefektetések 26 százalékkal növekedtek, és 2017-ben elérték a 4,7 milliárd eurót. A Romániában bejegyzett 2800 román-francia vegyes tőkéjű cégből 1990-nél volt 50 százalékosnál magasabb a francia résztulajdon aránya. A tőkebefektetések három legerősebb ágazata: feldolgozóipar (56 százalék), kereskedelem (29), pénzügyi közvetítések (4,6). A legjelentősebb francia tőkebefektetések célpontja a tavalyi lista alapján: Automobile Dacia Rt. 5,3 milliárd euró, Karrefour  Romania Rt. 1,6 milliárd euró, Renault Commercial Roumanie Kft. 877 millió euró.
Francia tőkével, résztulajdonnal is rendelkező romániai cégeknek, társaságoknak 2017-ben csaknem 100 ezer alkalmazottjuk volt, a különféle adók, illetékek által több mint 650 millió euróval gazdagították az államkasszát.

Kép forrása: KeysFin társaság (www.keysfin.com)

(Hirmondó, BL)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük