Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: egyetlen politikai erő sem beszélhet ezután amnesztiáról vagy közkegyelemről

Orban: egyetlen politikai erő sem beszélhet ezután amnesztiáról vagy közkegyelemről Románia

Mától egyetlen politikai vezető sem beszélhet amnesztiáról vagy közkegyelemről – közölte vasárnap este az exit-poll eredmények ismertetése után Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

„Mától fogva egyetlen politikai vezető sem beszélhet amnesztiáról, közkegyelemről vagy az igazságszolgáltatás sürgősségi kormányrendeletekkel való porrá zúzásáról. Köszönetemet fejezem ki azoknak a polgároknak, akik elmentek szavazni és a PNL-re voksoltak. Biztos vagyok benne, hogy a szavazatok megszámlálása után a PNL az első helyen lesz a pártok között az európai parlamenti választásokon. (…) Gratulálok ellenzéki partnereinknek az elért eredményhez. Világos, hogy jelenleg többségünk van egy olyan legitim kormány támogatásához, amely valóban a polgárokat képviseli. (…) Ami a többieket illeti, világosan megmondom nekik: akik ma kormányon vannak – gyorsan menjenek haza, holnap mondjanak le, különben az emberek állítják félre őket. A mai szavazás egyértelműen azt mutatja, hogy a jelenlegi többségi koalíciónak már nincs legitimitása Románia kormányzásához, a polgárok mai szavazata határozott és egyértelmű változást sürget Romániában, és világosan mutatja, hogy az emberek túlnyomó többsége már nem fogadja el, hogy egy olyan koalíció legyen hatalmon, amely csúfot űzött a románokból” – mondta Orban a PNL székhelyén adott nyilatkozatában.

Felkérte az ellenzéki pártok képviselőit, hogy valamennyi szavazókörzetben „árgus szemekkel figyeljenek”, és biztosítsák a számlálás helyességét, hogy a szavazás eredményei megfeleljenek a polgárok által kifejezett akaratnak.

„Soha nem fogom elfelejteni, hogy a Szociáldemokrata Párt ismét megalázta a külföldön élő testvéreinket, órákig tartották őket sorban, nem engedték, hogy gyakorolhassák a szavazati jogukat, pedig a választásokat megelőzően egy hónappal ismételten kértem őket, hogy növeljék a szavazókörzetek számát, növeljék a szavazófülkék számát, gyorsítsák a szavazási folyamatot, ellenkező esetben ismét bűncselekményt követnek el azáltal, hogy akadályozzák a szavazati jog érvényesítését” – mondta Orban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük