Felhívás!

Orban: csütörtök este kihirdetik a veszélyhelyzetet

Orban: csütörtök este kihirdetik a veszélyhelyzetet Románia

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság csütörtök este kihirdeti a veszélyhelyzetet – erősítette meg Ludovic Orban miniszterelnök.

A csütörtöki kormányülés kezdetén Ludovic Orban közölte: az Országos Vészhelyzeti Bizottság kihirdeti a veszélyhelyzetet, amelyet a koronavírus-járvány indokol. A testület az emberek élete és egészsége védelmében olyan intézkedéseket hoz meg, amelyek kötelező érvényűek lesznek – tette hozzá a miniszterelnök.

A miniszterelnök azt mondta: “semmi nem akadályozza meg”, hogy minden intézkedést meghozzanak, hogy továbbra is megfeleljenek a járvány által okozott kihívásoknak.

Az összes szükséges intézkedést az Országos Vészhelyzeti Bizottság fogadja el, és az illetékes szakhatóságok vonatkozó jelentéseivel támasztják alá – magyarázta Orban, aki felsorolta a szabályozandó területeket.

“Ezek a tömegközlekedés forgalmának szabályai, az üzletek és más kereskedelmi felületek üzemeltetésére vonatkozó szabályok, a szállodák üzemeltetésére vonatkozó szabályok, a fodrászatok és szépségszalonok tevékenységének szabályozása (…), azaz minden olyan terület, ahol megszüntették a korlátozásokat, és ahol szabályozásra van szükség az állampolgárok egészségének védelmében”- mondta Orban.

“A továbbiakban is legyenek ugyanolyan felelősségteljesek, ‘mint eddig’, és tartsák be a hatóságok által foganatosított intézkedéseket a veszélyhelyzetre való áttérést követően is, üzente Ludovic Orban miniszterelnök a lakosságnak.

Ezen intézkedések egyetlen célja a lakosság egészségének és életének a védelme, szögezte le Orban.

Vela: csütörtök este tartja első ülését az országos vészhelyzeti bizottság

Ludovic Orban miniszterelnök vezeti az országos vészhelyzeti bizottságot, amely csütörtök este tartja első ülését – jelentette be a csütörtöki kormányülést követően Marcel Vela.

A belügyminiszter szerint a testület a miniszterelnök irányítása alatt folytatja tevékenységét, és három alelnöke lesz a belügyminiszter, a közmunkálatokért felelős és közigazgatási miniszter, valamint az országos katasztrófavédelem vezetőjének személyében.

A testület csütörtök este tartja első ülését.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.