Felhívás!

Tajvani maszkadományt kapott magyar közvetítéssel az RMDSZ

Tajvani maszkadományt kapott magyar közvetítéssel az RMDSZ Románia

Tajvani magánadományozótól kapott egymillió egyszer használatos maszkot az új típusú koronavírus elleni védekezéshez a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) – közölte csütörtöki hírlevelében a szövetség. Az adomány a magyar kormány segítségével jutott el Romániába.

Az RMDSZ közölte: a segélyszállítmányból a záróvizsgákra készülő nyolcadikos és 12-es diákoknak és tanáraiknak, erdélyi idősotthonok lakóinak, a Caritas Alapítvány, a Diakónia Alapítvány és a Szent Ferenc Alapítvány munkatársainak, az utóbbi gondozásában levő gyermekeknek, valamint erdélyi kórházaknak, önkormányzatoknak és egyházaknak juttatnak.

Az RMDSZ Frank Liu adományozónak, és a magyar kormánynak köszönte meg az adományt.

Április közepén a magyar kormány adományozott védőfelszereléseket az RMDSZ-nek, melyek elsősorban az erdélyi kórházakhoz jutottak el RMDSZ-es politikusok közvetítésével.

Péntektől enyhülnek a kijárási korlátozások, ám a tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, intézményekben kötelező lesz a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. Az iskolákat már csak a cikluszáró osztályoknak nyitják ki, a többi osztály internetes távoktatásban fejezi be a tanévet. A 8. és 12. osztályok számára június 2. és 12. között tartanak vizsgafelkészítőt a tantermekben. A szerdán közzétett minisztériumi rendelet szerint a felkészítőkön résztvevő diákok és tanárok számára biztosítani kell maszkot és fertőtlenítőt. Egyszerre tíz tanuló lehet jelen a tanteremben, ahol a diákok között legalább kétméteres távolságot kell tartani.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.