Felhívás!

Orban: 5 milliárd lejt kitevő kifizetetlen számlák gyűltek fel a helyi fejlesztési program keretében

Orban: 5 milliárd lejt kitevő kifizetetlen számlák gyűltek fel a helyi fejlesztési program keretében Románia

A költségvetés kiigazításakor ki kell majd egészíteni a fejlesztési minisztérium büdzséjét, mivel a Helyi Fejlesztések Országos Programja (PNDL) keretében több mint 5 milliárd lej értékben gyűltek fel kifizetetlen számlák, amelyeket ki kell fizetni, mutatott rá Ludovic Orban kormányfő pénteken.

“A PNDL keretében több hónapja nem történt kifizetés, több mint 5 milliárd lej értékben gyűltek fel kifizetetlen számlák, munkálatok, amelyeket ki kell fizetni; nagyon sok építkezési cég azon a ponton van, hogy abbahagyja a munkálatokat, mivel nem kapta meg a pénzét. És tudniuk kell, hogy a PSD egy lej nélkül hagyta a programot. Gyakorlatilag nekünk kell a költsévetés-kiigazításkor kiegészítenünk a fejlesztési minisztérium büdzséjét, hogy ki tudjuk fizetni az eddig elvégzett munkálatokat” – fejtette ki Orban Olt megyei látogatásán.

November végéig el kell fogadni a költségvetés-kiigazítást

November végéig el kell fogadnia a kormánynak a költségvetés-kiigazítást, ellenkező esetben “nagy baj lesz” – mondta a miniszterelnök.

Az Olt megyei Balş településen nyilatkozó kormányfő rámutatott, a kabinet dolgozik a jövő évi állami költségvetés tervezetén, ezt megelőzően azonban, november végéig el akarják fogadni a költségvetés-kiigazítást, “különben nagy baj lesz”.

Orban szerint számos olyan intézmény van, amelyeknek nincs pénzük az év végéig esedékes fenntartási költségekre, bérekre, és hasonló helyzetben van több önkormányzat is. A kormány becslései szerint a települések 20 százaléka, köztük 43 város küzd ezzel a problémával, és emiatt sok helyen nem tudták kifizetni a fogyatékkal élők és gondozóik járandóságát.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások