Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Nyílt levélben hívja vitára Viorica Dăncilă Klaus Johannist péntek estére

FRISSÍTVE: Nyílt levélben hívja vitára Viorica Dăncilă Klaus Johannist péntek estére Románia

Nyílt levelet intézett pénteken Klaus Johannishoz a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje, Viorica Dăncilă, amelyben nyilvános vitára hívja ellenjelöltjét.

Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă szerint „elfogadhatatlan” Johannis elnöknek az utóbbi időben tanúsított magatartása.

„Senki, de senki más nem engedte volna meg magának, hogy bármiféle hiteles érv nélkül elutasítson egy választási vitát. Senki nem érti, milyen kérdés elől menekül olyan nagyon Klaus Johannis. Mi indokolhatja ezt a megvető magatartást, a románok felhívására való reakció teljes hiányát? Mit rejteget Klaus Johannis?” – fogalmaz Facebook-oldalán közzétett nyílt levelében a PSD jelöltje. Hozzáteszi, ő továbbra is kitart a demokratikus vita szükségessége mellett és készen áll rá, mert „a román emberek ezt kérik és meg is érdemlik”. „Ezért nyilvános felhívást intézek Klaus Johannishoz, vitára hívom ma este 8 órára a parlamentbe” – áll még a levélben, amely szerint Dăncilă kampánycsapata megpróbálja felvenni a kapcsolatot a Johannis kampányát irányítókkal, hogy egyeztessenek a találkozóról.

Bejegyzésében azt írja még Dăncilă, hogy „Johannis a kampány utolsó napján is ugyanolyan rögeszmésen és ostobán ismételgeti az embereknek, hogy közte és a PSD között kell választaniuk”. „Nem, elnök úr! Az embereknek egy, a kérdések elől menekülő ember, illetve egy olyan ember közül kell választaniuk, aki az elmúlt napokban több száz, mindenféle finomkodás, próbák és rendezés nélkül feltett újságírói kérdésre válaszolt” – nyomatékosítja.

Gorghiu: Johannis Bákóban van, nyilvános vitán vesz részt az állampolgárokkal

Klaus Johannis államfő pénteken Bákóban vesz részt egy nyilvános vitán az állampolgárokkal, és a Szociáldemokrata Pártnak is inkább ezt kellene tennie – reagált Alina Gorghiu nemzeti liberális párti szenátor Viorica Dăncilă nyílt levelére, amelyben vitára hívta ki ellenjelöltjét péntek estére.

„Úgy hallottam, keres bennünket VVD kampánycsapata. Már megint vitaügyben… Nem lenne jobb, ha a PSD is kimenne kicsit az utcára, hogy érezze, mit gondolnak az emberek? Románia elnöke jelenleg Bákóban van, nyilvános vitán vesz részt az állampolgárokkal. Mert ezt jelenti a demokrácia. Nem hinném, hogy bárki is megharagudna, amiért nem fogadja el az ön meghívását. Elmondom én önnek, mi ‘elfogadhatatlan’. Az, hogy a PSD fél a választókkal való találkozóktól, fél attól, hogy szavazásra buzdítsa őket” – írja egy pénteki Facebook-bejegyzésben Gorghiu.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 22., 20:37
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Illetlen, senki nem hívhat nyílt vitára, ha nincs szándékomban az a dologról beszélni. Drágáim, ti ketten sem értek egyetlen szavazatot: 85%.