Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aggasztónak találja a miniszterelnök a lej gyengülését

Aggasztónak találja a miniszterelnök a lej gyengülését Gazdaság

Aggasztónak találja a miniszterelnök a lej gyengülését. Ludovic Orban azt nyilatkozta pénteken, hogy a jelenség negatív hatásainak csökkentése érdekében a kabinet a kormányzati és a jegybanki politika összehangolását kezdeményezi.

Hirdetés
Hirdetés

Hozzátette, a gazdaságban bizonyos döntéseknek hosszú távú hatásuk van, és a gyakorlatban a lej-euró árfolyam nagymértékben függ a kereskedelmi egyenleg alakulásától.

Véleménye szerint a lej gyengülése azzal magyarázható, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) gazdaságpolitikája miatt az elmúlt három esztendőben folyamatosan nőtt a kereskedelmi hiány, amely 2019 végére elérheti a 18 milliárd eurót.

Orban kijelentette, bízik abban, hogy a jegybanknak sikerül egyensúlyban tartani a lej-euró arányt, és hozzátette: erre a problémára a kormány is megoldásokat dolgoz ki.

A minimálbér esetleges emelésével kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta: a kabinet hétfőre alakítja ki álláspontját, majd ezt követően megkezdik a tárgyalásokat a szociális partnerekkel.

Ludovic Orban legutóbb 7,2%-ban jelölte meg az országos minimálbér emelésének legvalószínűbb mértékét.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 22., 20:20
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Emlékszem, Lénuca követelte, hogy a 9 lejt peste noapte cititi 14 lei. Egy hétig banikat is szerettek volna. Akkor csak segédszolgáló Isarar varázslatot fogadott, a lejt vérátömlesztés nélkül kezeli. Senki nem várt arra, hogy a Nelu bácsi brancsa kibicsaklik. Arra se, hogy nincs aki számonkérje. A hajó motra s a vitorlája beszeszko flottakalóz óta eladva. Az aranyékszereket értékelésre külföldiekre bízták A rumein mélységek felett árnyékolt szélcsend van A gombvarrók a spanyol király udvarában varrnak pókhálót