Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hideg lesz szombat reggelig az ország nagy részében, a hegyekben havazni fog

Hideg lesz szombat reggelig az ország nagy részében, a hegyekben havazni fog Életmód

Hideg lesz a következő 24 órában az ország központi, déli és keleti részén, főleg Moldvában és Erdélyben, ahol fagypont alatti hőmérsékleti értékekre kell számítani – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Hirdetés
Hirdetés

Szombaton 10 óráig a Déli- és a Keleti-Kárpátokban havazni fog, Olténiában, Munteniában, Moldva hegyvidéki térségeiben, valamint a medencékben havas eső, helyenként jegesedés várható.

A Bánsági-hegyekben és a Déli-Kárpátok nyugati részén megélénkül a szél, 1.500 méteres magasság fölött 70-90 km/órás széllökések is előfordulhatnak. Az ország többi részén is felerősödik a szél időnként, 55-65 km/h-s széllökések várhatók.

Vasárnap országszerte enyhén felmelegedik az idő

Vasárnap ismét enyhe felmelegedés várható országszerte, az ég változóan felhős lesz, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek pénteken Mirela Polifronie, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szolgálatos meteorológusa.

„Átmeneti jelleggel eshet vagy szemerkélhet az eső, főként Olténiában, Munténiában, elszigetelten pedig Dobrudzsában és Moldvában. A magas hegyvidéken havaseső és havazás is lehetséges. A szélfúvás a Bánság déli részében, a hegyvidéken lesz erős, a széllökések ereje eléri a 70-80 km/órás sebességet. A csúcshőmérsékletek 1 Celsius-fok (Moldva északi részében) és 15 Celsius-fok (a Bánságban és a Körösök vidékén) között alakulnak. Az éjszakai minimumok -2 és 9 fok közé esnek, elszigetelten köd képződik” – mondta Polifronie.

A meteorológus szerint szombaton hideg, borús idő várható az ország déli, keleti és központi részén, helyenként kis mennyiségű esőre is lehet számítani. A hegyvidéken, főként a Keleti- és a Déli-Kárpátokban havaseső és havazás várható.

Az ország többi részében a hőmérsékletek az időszaknak megfelelően alakulnak, az ég változóan felhős lesz, hevesebb, óránként 70-75 kilométeres sebességgel fújó szélre a Bánságban, Dobrudzsában és Moldva északi részében kell számítani. A maximumok mínusz 1 Celsius-fok körül alakulnak Moldvában, 13 fok körül a Bánság dombvidékén és a Körösök vidékén. Az éjszakai minimumok mínusz 2 és 8 Celsius-fok között változnak, elszigetelten köd képződhet, mutatott még rá a szakember.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük