Hirdetés
Hirdetés

Negyvenezer karácsonyfának való fenyőt bocsát áruba idén a Romsilva

Negyvenezer karácsonyfának való fenyőt bocsát áruba idén a Romsilva Románia

Negyvenezer karácsonyfának való fenyőt kínál eladásra idén a Romsilva.

Hirdetés
Hirdetés

Az országos erdőgondnokság tájékoztatása szerint az áruba bocsátandó fenyők közül 26 ezer jegenyefenyő, 14 ezer pedig lucfenyő.

Tavaly ugyanennyi, 40 ezer fenyőt kínált eladásra karácsony tájékán a Romsilva, akkor azonban több mint 35 ezer cserepes fenyőt is vásárolni lehetett az erdőgondnokságnál, 35 és 250 lej közötti áron.

A fenyő fajtájától és méretétől függően idén 15 és 35 lej között változnak az árak. A 0,7 és 1,3 méter közötti lucfenyő darabjáért 15 lejt kérnek, az 1,31 és 2 méter közötti fák 20 lejbe kerülnek, a 2,01 és 3 méter közöttiek pedig 25 lejbe. A jegenyefenyő ára ennél valamivel magasabb: a 0,7 és 1,3 méter közöttiért 25 lejt, az 1,31 és 2 méter közöttiért 30 lejt, a 2,01 és 3 méter közöttiért 35 lejt kell majd fizetni.

A három méternél magasabb fenyőkre vonatkozó igénylések különleges rendelésnek minősülnek, és az erdőigazgatóságok maguk szabhatják meg ezek árát, amely azonban nem lehet kisebb méterenként 25 lejnél. A fenti árak nem tartalmazzák az áfát – jegyzi meg a Romsilva.

A Romsilva vezetője, Gheorghe Mihăilescu októberben úgy nyilatkozott, terveik szerint a következő években kizárólag cserepes fenyőket kínálnak eladásra, amelyek utólag újraültethetők.

A Romsilva mintegy 3,11 millió hektár erdőt ügykezel, ez az ország erdős felületeinek 47 százalékát teszi ki.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 18., 9:18
    ÉRTÉKELÉS: 0

    A cserepes fenyo jo otlet bar szerintem nem minden fa eli tul igy is az atultetesi sokkot.Kivagni nem szabadna egyetlen fat sem azert,hogy 3-4 nap mulva a kukaba kosson ki.