Hirdetés
Hirdetés

Napszámosokat foglalkoztathatnak az önkormányzatok a zöldövezetek karbantartására

Napszámosokat foglalkoztathatnak az önkormányzatok a zöldövezetek karbantartására Románia

Ezentúl a közterületek és zöldövezetek karbantartására napszámosokat alkalmazhatnak az önkormányzatok – erről szavazott döntéshozó fórumként a képviselőház szerdán.

Hirdetés
Hirdetés

A tervezetről annak kidolgozója, az RMDSZ munkaügyi szakpolitikusa, Csép Éva Andrea számolt be egy közleményben.

A Maros megyei törvényhozó rámutatott, a napszámostörvény módosítására azért volt szükség, mert az eddigi jogszabályok értelmében csak a parkok beültetését, tisztítását és karbantartását volt lehetőségük az önkormányzatoknak helyi napszámosok ideiglenes foglalkoztatásával elvégeztetni.

“A zöldövezetek karbantartási munkálatai ideiglenes tevékenységek, amelyek elvégzéséhez több munkaerőre van szükség, a kisebb önkormányzatok pedig nem rendelkeznek elegendő személyzettel ahhoz, hogy minden közterületet rendben tudjanak tartani. A ma megszavazott törvénymódosítással sikerült kiegészíteni a napszámosmunka alkalmazási területét, ezáltal megteremtettük a lehetőséget arra, hogy az önkormányzatok a hozzájuk tartozó közterületen, valamint az összes zöldövezet gondozását napszámosok foglalkoztatásával végezhessék el. Ennek értelmében a parkok tisztántartása mellett az iskolák, kultúrházak és orvosi rendelők kertjei is szebbek és tisztábbak lehetnek” – fogalmazott.

A törvény az államelnöki kihirdetés után, a Hivatalos Közlönyben való megjelenést követően lép érvénybe.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük