Felhívás!

Az oltáskampány menedzselése átkerül az egészségügyi, a védelmi és a belügy-minisztérium hatáskörébe

Az oltáskampány menedzselése átkerül az egészségügyi, a védelmi és a belügy-minisztérium hatáskörébe Románia

Az egészségügyi, a védelmi és a belügy-minisztérium hatáskörébe kerül át a lakosság koronavírus elleni oltásának menedzselése – jelentette ki csütörtökön Andrei Baciu egészségügyi államtitkár.

A szakember rámutatott, eddig a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) szervezte meg az oltási tevékenységet, meglátása szerint hatékonyan. Azt mondta, a CNCAV keretében összesen 67 ember dolgozott ezen a kampány 16 hónapja alatt. Ez idő alatt több mint 12 ezer dokumentumot bocsátottak ki, köztük mintegy 330 utasítást az oltási tevékenység szabályairól, keretrendszeréről.

A lakosság koronavírus elleni oltásának menedzselése most átkerül az egészségügyi, a védelmi és a belügy-minisztérium hatáskörébe, de az emberek továbbra is könnyen és gyorsan hozzáférhetnek a vakcinához a családorvosi rendelőkön keresztül – magyarázta.

A RO Vaccinare platform is tovább működik, ennek kezelését az egészségügyi minisztérium veszi át.

Az oltással kapcsolatos tevékenységek – vakcináció, logisztika, szállítás, tárolás, tájékoztatás – menedzselésének átadási-átvételi folyamata már néhány héttel ezelőtt elkezdődött. “Ez sok munkát jelent, nem egyszerű a folyamat, de a következő hetekben le fog zárulni” – nyomatékosította Baciu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.