Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mihăilă: aggodalomra ad okot az oltási kedv lankadása

Mihăilă: aggodalomra ad okot az oltási kedv lankadása Románia

Az egészségügyi miniszter szerint aggodalomra ad okot az oltási kedv elmúlt időszakban tapasztalt lankadása.

Hirdetés
Hirdetés

A B1 TV kedd esti műsorában Ioana Mihăilă rámutatott, a lakosságnak az a rétege, amelyik be akarta oltatni magát, ezt meg is tette. „Van egy másik része a lakosságnak, amelynek szüksége van egy kis ösztökélésre, hogy felvegye az oltást. Azt hiszem, most abban a pontban vagyunk, amikor nagyon könnyen elérhetővé kell tenni számukra a vakcinát” – fogalmazott.

A tárcavezető kiemelte, az oltáshoz való hozzáférés szinte sehol nem jelent már problémát az országban, legfeljebb azokon az elszigetelt vidéki településeken, ahol a családorvosi rendelőn keresztül lenne a leginkább hozzáférhető a vakcina, de az orvos nem csatlakozott az oltási kampányhoz.

„Valószínűleg az embereknek több időre van szükségük, hogy meghozzák a döntést az oltás felvételéről. Vélhetően ha majd látni fogják, hogy a szomszéd vagy egy másik családtag megkapta az oltást, és minden rendben volt, nőni fog az oltásokba vetett bizalom” – nyomatékosította, hozzátéve, elkezdte az egyeztetéseket az oltási kampány koordinátorával, Valeriu Gheorghiţával a humán erőforrás átcsoportosításának lehetőségeiről, hogy vidéken is növeljék az átoltottság mértékét.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások