Hirdetés
Hirdetés

48 év késéssel küldte vissza a kölcsönzött lemezt egy nyugdíjas

48 év késéssel küldte vissza a kölcsönzött lemezt egy nyugdíjas Külföld

Egy San Franciscóban élő idős férfi 48 év késéssel küldte vissza postán egy ohiói könyvtárba Bob Dylan egyik lemezét. A küldeményhez mellékelt levelében a 62 éves Howard Simon elnézést kért a késedelemért a Heights-i Könyvtáraktól.

Hirdetés
Hirdetés

Simon még nyolcadik osztályos volt, amikor 1973-ben kikölcsönözte Dylan Self Portrait című albumát. Mint írta, most lemezgyűjteményének két Dylan-albuma között bukkant rá a kikölcsönzött példányra.

„A közelmúltban mentem nyugdíjba, és kihasználom a lehetőséget, hogy figyelmemet életem olyan dolgainak szenteljem, amelyeket hosszú éveken át hanyagoltam karrierem és családom miatt. A levéllel visszaküldök egy olvasójegyemen lévő tételt, amellyel körülbelül 17 480 napot késtem” – írta.

Mr. Simon szerint az album borítója kicsit megsérült, miután University Heightsból Kaliforniába utazott vele, számos megálló érintésével. A könyvtár szerint azonban a felvételek jó állapotban vannak.

Simon úr küldött 175 dollár pótdíjat és egy albumot is, amelyet ő készített, gondolván: esetleg befér a könyvtár gyűjteményébe.

A könyvtár nem neheztel a férfira. „Az egészben az a vicces, hogy már nem számolunk fel pótdíjat, ha visszakapjuk a kikölcsönzött tételt. Nincs szükség arra, hogy megbüntessük az embereket” – mondta Sara Philipps igazgató.

„Hálásak vagyunk, azért, hogy visszaküldte a lemezt, ezzel kvittek vagyunk” – tette hozzá.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások