Felhívás!

Ismét Sepsiszentgyörgyön készülnek megünnepelni Trianont a román szélsőségesek

Ismét Sepsiszentgyörgyön készülnek megünnepelni Trianont a román szélsőségesek Románia

A korábbi évekhez hasonlóan idén is Sepsiszentgyörgyön ünnepelnék meg a trianoni békeszerződés évfordulóját román szélsőségesen nacionalista szervezetek, köztük az úzvölgyi temetőfoglalást megszervező Calea Neamului is – számolt be a Transindex.

Mihai Tîrnăveanu, a szervezet elnöke a közösségi médiában tett felhívást arra, hogy június 4-én minél több szimpatizáns látogasson el Kovászna megyébe. Azzal indokolja, hogy Sepsiszentgyörgyön, és nem egy román többségű városban kívánnak ünnepelni, mert “Kovászna megyében több olyan szervezet és politikus van, amelyek és akik rendre kétségbe vonják Románia területi egységét és a trianoni békeszerződést, és területi autonómiát követelnek” – áll a bejegyzésben.

Az elnök emlékeztet rá, hogy az előző években is itt ünnepeltek, bár tavaly a járvány miatt csupán száz résztvevőt engedélyezett a “nem túl barátságos” polgármesteri hivatal. Idénre emlékezetes ünnepséget ígér, valamint két óriásmolinót is ki akarnak feszíteni, az egyiken a román hadsereg 1916-os, Kárpátokon való átkelése, a másikon az 1918-es Gyulafehérvári Nemzetgyűlés lesz látható.

(Transindex)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások