Felhívás!

Melyik kabinet ügyesebb?

Kezd látszani a különbség szakértői kormány, illetve a PSD és ALDE alkotta kabinet között – írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében Liviu Dragnea PSD-elnök annak kapcsán, hogy a gazdák 70%-a megkapta a területalapú támogatást, írja az Agerpres. Dacian Cioloş volt miniszterelnök reagált az ügyben.

Dragnea megjegyezte, hogy a szakértői kormány idején „a támogatások csak júniusban, júliusban, augusztusban jutottak el a jogosultakhoz”. „Kezd látszani a különbség a PSD–ALDE és a technokrata kormány között. A legutóbbi kormányülésen a mezőgazdasági miniszter bejelentette, hogy a 681 ezer romániai gazdából 482 ezer már megkapta a támogatást a tavaszi munkálatokra. Tehát 70%-uk már megkapta a megfelelő összeget, a többiek pedig a hónap végéig hozzájutnak a pénzükhöz úgy, ahogyan azt a kampányban megígértük. (…) Tavaly ilyenkor a technokraták még csak nem is beszéltek erről, a támogatások júniusban, júliusban, augusztusban jutottak el a jogosultakhoz” – írja bejegyzésében Dragnea.

Dacian Cioloş volt miniszterelnök úgy reagált erre a Facebookon, hogy tavaly azért késtek a kifizetésekkel, mert a Ponta-kormány nem írta alá időben a számítógépes programok cseréjéhez szükséges szerződéseket. „Liviu Dragnea most a technokrata kormány sikereivel dicsekszik, ahogyan tavaly bennünket marasztalt el a PSD-kormány által előidézett késések miatt. A múlt évben azért nem lehetett időben kifizetni a támogatásokat, mert a Ponta-kormány késve hozott meg döntéseket, és nem írta alá időben a számítógépes programok cseréjéhez szükséges szerződéseket. Behoztuk a lemaradást, alkalmaztuk az új programot, és már decemberben előleget fizettünk az idei tavaszi munkálatokra.(…) Látom, hogy Dragnea most gátlástalanul azzal dicsekszik, amit mi előkészítve hátrahagytunk nekik” – áll a volt kormányfő bejegyzésében.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.