Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meleşcanu szerint nincs miért izgulni a bizalmatlansági indítvány miatt

Meleşcanu szerint nincs miért izgulni a bizalmatlansági indítvány miatt Románia

Teodor Meleşcanu szenátusi elnök véleménye szerint sokkal jobb lenne Románia számára, ha a jelenlegi kormány végigviszi a mandátumát és a jövő évi választásokon kiáll számadásra a választók elé.

Hirdetés
Hirdetés

„Az egyensúly és az állam normális működésének a megtartása a legfontosabb jelenleg Románia számára. Úgy gondolom, sokkal jobb lenne, ha olyan kormányunk van, amely végigviszi mandátumát és a jövő évi választásokon számot ad a választók előtt” – fejtette ki Meleşcanu csütörtökön a parlamentben.

A politikai hovatartozását illetően Meleşcanu kifejtette: „Amint tudják, kizártak a Liberálisok és Demokraták Szövetségéből (ALDE). Benyújtottam a bíróságra a határozat eltörlésére vonatkozó kérést. A bírósági döntésig azonban nekem is tartoznom kell egy frakcióhoz, és a PSD frakciójához csatlakoztam”.

Nyomatékosította, az ALDE képviselői, akikkel beszélt, mind saját belátásuk szerint fognak voksolni a bizalmatlansági indítvány szavazásán, ő nem kér senkitől semmit

„A dolgok nagyon világosak, végül is minden bizalmatlansági indítvány a voksok számán alapul. Csütörtökön majd elválik az erőegyensúly. (…) Az ALDE két és fél évig kormányon volt. Vállalnunk kell a jó és a kevésbé jó dolgokat is, amelyeket tettünk. Ezért tehát mindenki saját maga dönti el, hogyan voksol” – szögezte még le Meleşcanu.

Arra a kérdésre, hogy izgul-e a bizalmatlansági indítvány miatt, így válaszolt: „Nincs szó izgalomról. Végül is a politika voksokon alapul, amint a labdarúgás a gólokon. Nincs értelme izgulni. Majd meglátjuk, mi történik. Én a nyerő csapattal tartok”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások