Felhívás!

Négy megyébe látogat el október első hétvégéjén az Orvosok karavánja

Négy megyébe látogat el október első hétvégéjén az Orvosok karavánja Románia

Négy megyébe látogat el október első hétvégéjén az Orvosok karavánja, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élőknek ingyenes orvosi kivizsgálásokat nyújtson, többek között a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a női egészség terén.

Az Orvosok karavánja egyesület csütörtökön kiadott közleménye értelmében októberben a Fehér megyei Verespatakra, a Szatmár megyei Homoród községbe, a Vaslui megyei Banca településre és a Vrancea megyei Varniţa településre látogatnak el.

Október 5-én és 6-án Banca településen tevénykedik a karaván: a szív- és érrendszeri betegségek diagnosztizálását, kezelését és megelőzését célzó vizsgálatokat végeznek a felnőtt lakosság körében. Október 11-12-én két orvosi karaván megy egyrészt Alsóhomoródra, ahol a nőket várják vizsgálatra, illetve Verespatakra, ahol a szív- és érrendszeri megbetegedéseket szűrik és kezelik. Az utóbbi vizsgálatokat végzik az orvosok október 18. és 20. között Varniţa településen.

Az év elejétől mostanáig az egyesület 16 kampányt szervezett a nők, gyerekek és idős személyek körében.

Tavaly rekordszámú településre, 12 megye 21 falujába sikerült ellátogatnia a karavánnak. A szív- és érrendszeri betegségek diagnosztizálását célzó akció keretében 809 személyt sikerült kivizsgálni, a női egészségre koncentráló kampány keretében 385 méhnyakrák-szűrést, 340 mell-ultrahangviszgálatot végveztek el és 200 értékutalványt osztottak szét mammográfia elvégzése céljából.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.