Felhívás!

Magyarellenes rigmusok miatt kell nézők nélkül játsszon Románia

Magyarellenes rigmusok miatt kell nézők nélkül játsszon Románia Románia
Zárt kapuk mögött fogadja Litvániát november 17-én a ploiești-i Ilie Oană stadionban a román labdarúgó válogatott a Nemzetek Ligája 5. fordulójában – döntött csütörtökön az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága. A testület a Szerbia elleni mérkőzésen történtek miatt további 73 ezer eurós bírságot is kiszabott a Román Labdarúgó-szövetségre (FRF).
 
Az UEFA tájékoztatása szerint az intézkedés oka, hogy a román-szerb mérkőzésen a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak, a mérkőzés végén behatoltak a pályára és több alkalommal is magyarellenes rigmusokat skandáltak.
 
„Izgatottan várom, hogy milyen büntetést kapunk az ifik ploiești-i meccsén történtek miatt, mert ott is hasonló skandálások voltak. Hogy képesek a magyarok ellen skandálni? Bölöni László és Selymes Tibor a testüket, lelküket feláldozták Romániáért s te beléjük kötsz, mert magyar nemzetiségűek?” – nyilatkozott a Digi Sport televíziónak Mihai Stoichiţă, a FRF szakmai bizottságának elnöke.
 
A FRF ugyanakkor jelezte döntése indoklására kéri az UEFA fegyelmi bizottságát és ennek ismeretében dönt majd arról, hogy fellebbez-e a zárt kapus büntetés ellen.
 
Nem ez lesz az első alkalom, hogy Románia nézők nélkül kénytelen játszani a Nemzetek Ligájában, a trikolórok ugyancsak Ploiești-en fogadták hasonló körülmények között Montenegró válogatottját.
 
(Maszol)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.