Felhívás!

Luxusadó bevezetését javasolja a PSD

Luxusadó bevezetését javasolja a PSD Románia

Az államháztartási bevételek növelésére irányuló intézkedéseket javasolt a Szociáldemokrata Párt (PSD) a kormányalakítási tárgyalásokon – számolt be Sorin Grindeanu, a PSD első alelnöke szerdán.

Grindeanu elmondta, növelni kell az államkassza bevételeit, ha azt akarják, hogy a törvénynek megfelelően január elsejétől nőjön a minimálbér, 800-ről 1000 lejre emeljék a nyugdíjminimumot és nőjön a gyermekpénz. Az államháztartási bevételek növelése érdekében a PSD “a luxus megadózását” javasolja.

“Jachtot akarsz, fizess pluszba. Több százezer eurós autókat akarsz, fizess pluszba” – magyarázta a szociáldemokrata politikus, hozzátéve, ez egyelőre egy javaslat, amely kidolgozásra vár.

Sorin Grindeanu azt mondta, uniós szinten Romániában a legalacsonyabb az adóbeszedési arány, a helyzet javítása érdekében külföldi szakértők tanácsait lehetne igénybe venni, ugyanakkor országos erőfeszítést kell tenni az adócsalás visszaszorítására. Hozzátette ugyanakkor, nem ért egyet a kutatási, az információtechnológiai és az építészeti ágazatnak juttatott kedvezmények megszüntetésével, és a számításaik azt jelzik, hogy ezen kedvezmények megvonása nem hozna pluszbevételt az államkasszába, tekintve, hogy a felsorolt ágazatok voltak Románia gazdaságának tartópillérei az elmúlt időszakban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. november 11., 10:13
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A speciális nyugdíjakat nem voltak képesek eltörölni,most luxusadót vetnének ki?Hol lenne a limit…hány millió ,milliárd eurónál húznák meg a határt?Azt lehetne megtenni hogy az óriási vagyonokat ,jövedelmeket mondjuk 98%-os.adóval terhelni.De ki garantálja azt ,hogy mindenki bevallja mennyi a vagyona…kemeny dió ,nem lesz belőle semmi.Az átlagembert fogják többel megadóztatni mint mindig.

 • User
  Dátum: 2021. november 11., 13:52
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Es ezt mondja egy partaktivista aki havi 10000 eurot vag zsebre a SEMMIT TEVESERT!!! Ha valaki sporol a MAR MEGADOZOTT penzebol hogy vegyen egy :draga:dolgot azt ismet fejbe kell kolintani!Lenin rohog a markaba.

 • User
  Dátum: 2021. november 12., 7:23
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Az államkasszába való bevételek növelésének egyik legjobb módja a speciális nyugdíjak eltörlése, mivel az ilyen nyugdíjak teljesen törvénytelenek. Egy másik módozat a lopott vagyonok teljes elkobzása. Nem szabadna “puha” kézzel bánni a korrupt, tolvaj politikusokkal, üzletemberekkel, ügyeskedőkkel, akik a törvényeket kijátszva tesznek szert törvénytelen jövedelemre!

 • User
  Dátum: 2021. november 12., 9:17
  ÉRTÉKELÉS: 0

  a luxus [special] nyugdijakat ha nem torlik s el de legalabb felezzek meg !ne a az adokat illetekeket noveljek az atlag emberen,luxus adot jogosan bevezthetnek az oriasi jovedelemmel es javakkal rendelkezoknek.