Felhívás!

Liberális képviselőt választottak az EP Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságának elnökévé

Liberális képviselőt választottak az EP Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságának elnökévé Románia

Cristian Buşoi liberális európai parlamenti képviselőt választották szerdán az Európai Parlament (EP) Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságának (ITRE) elnöki tisztségébe, tájékoztat honlapján a bizottság.

A Nemzeti Liberális Párt színeiben EP-képviselői mandátumhoz jutott Cristian Buşoi, az Európai Néppárt tagja, 52 igen szavazatot kapott, míg 6 képviselő a francia Joelle Melinre, az Identitás és Demokrácia frakció képviselőjére szavazott. Cristian Buşoi ezzel az Adina Vălean által júliustól betöltött tisztséget veszi át, akit utóbb szállításért felelős európai biztosi tisztségbe neveztek ki.

“Egy autentikusabb, ambiciózusabb ipari politika stratégiára van szükségünk, és biztosítanunk kell a tagállamok energetikai rendszereinek az átállását, hogy a szénmentesítés terén kiszabott célkitűzést megvalósítsuk. Fontos az is, hogy inspirációként szolgáljunk a világnak, de az is fontos, hogy versenyképesek legyünk, hogy megőrizzük az Európai Unió energetikai biztonságát” – nyilatkozta Buşoi a megválasztását követően kiadott közlemény értelmében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.