Felhívás!

Lezuhant egy repülőgép Olaszországban, a román pilóta és a gép hét utasa meghalt

Lezuhant egy repülőgép Olaszországban, a román pilóta és a gép hét utasa meghalt Románia

Lezuhant egy turisztikai célokra használt kisrepülőgép vasárnap az észak-olaszországi Milánó közelében. Az olasz média szerint hét utas és a román állampolgárságú pilóta életét vesztette – jelentette az AFP.

A Pilatus PC-12-es típusú repülőgép, amely a milánói Linate repülőtérről szállt fel a Szardínián található Olbia úticéllal, vasárnap kora délután, öt perccel a felszállás után zuhant le a lombard fővárostól délkeletre fekvő, mintegy 30 ezer lakosú San Donato Milanese településen – írja a Corriere della Sera című milánói napilap.

A repülőgép egy felújítás alatt álló, üres irodaházba csapódott és kigyulladt. A balesetben életét vesztette a pilóta, egy 30 éves román állampolgár, és a repülő hét utasa, köztük egy gyermek – tájékoztat az Il Corriere.

A Pilatus PC-12 egyhajtóműves turbólégcsavaros kereskedelmi repülőgép, amely teherszállításra vagy 9 utas szállítására alkalmas.

Az olasz repülésbiztonsági hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

A repülőgép-szerencsétlenség nyolc halálos áldozata közül heten román állampolgárok voltak – közölte hétfőn a külügyminisztérium.

A külügy tájékoztatása szerint az olasz hatóságok azonosították a szerencsétlenség áldozatait, heten közülük román állampolgárságúak is voltak. A balesettel összefüggésben egyelőre senki nem kért konzuli segítséget a milánói román főkonzulátustól.

Románia milánói főkonzulátusa készen áll arra, hogy konzuli segítséget nyújtson, beleértve a holttestek hazaszállításának megkönnyítését és a halotti bizonyítványok kiállítását – tette hozzá a külügy.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.