Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Letette a hivatali esküt Angel Tîlvăr új védelmi miniszter

Letette a hivatali esküt Angel Tîlvăr új védelmi miniszter Románia

Klaus Iohannis államfő jelenlétében letette hétfő este a hivatali esküt Angel Tîlvăr új védelmi miniszter.

A Cotroceni-palotában tartott eseményen részt vett a szenátus ügyvivő elnöke, Alina Gorghiu, a képviselőház elnöke, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă miniszterelnök, Kelemen Hunor kormányfőhelyettes és Ion Oprişor elnöki tanácsadó.

Az eskütétel után a kormányfő a Facebook-oldalán kívánt sok sikert az új miniszternek a munkájához. Ciucă bejegyzésében úgy értékelte, hogy a NATO parlamenti közgyűlése romániai küldöttségének vezetőjeként Angel Tîlvăr elegendő tapasztalatot szerzett a tisztség betöltéséhez. „Ebben a fekete-tengeri térség biztonsági fenyegetései és kihívásai által jellemzett, bonyolult időszakban Románia továbbra is szilárdan elkötelezett valamennyi vállalásának teljesítése mellett” – írta a miniszterelnök.

Klaus Iohannis államfő hétfő délután írta alá az Angel Tîlvăr védelmi miniszteri kinevezéséről szóló dekrétumot. A szenátor jelölését egyhangúlag támogatta a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos politikai tanácsa.

Vasile Dîncu korábbi védelmi miniszter október 24-én mondott le tisztségéről, arra hivatkozva, hogy nem tud együttműködni az államfővel. A tárca irányítását ügyvivő miniszterként Nicolae Ciucă vette át.

USR: nem szerencsés választás Angel Tîlvăr

Nem tartja jó megoldásnak a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke Angel Tîlvăr védelmi miniszteri kinevezését.
A TVR Infónak nyilatkozva Cătălin Drulă hétfő este azzal érvelt, hogy a szociáldemokrata szenátor ‘száz százalékban a PSD terméke’ és ‘Ion Ilescu rajongója’, ezért nem alkalmas a tisztségre.

‘(…) Határainknál háború dúl, a védelmi miniszter személye soha nem volt ennyire fontos 1989 után, mint most. (…) Első látásra azt mondanám, hogy Tîlvăr úr nem szerencsés választás, vagy nincs megfelelő profilja ebben a fontos időszakban, amikor háború van a szomszédságunkban’ – fogalmazott a politikus, aki szerint most egy olyan emberre van szükség a védelmi minisztérium élén, aki bizalmat ébreszt.

forrás: Agerpres

fotó: presidency.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük