Hirdetés
Hirdetés

Lemond a PMP éléről Eugen Tomac

Lemond a PMP éléről Eugen Tomac Románia

Bejelentette szerdán lemondását a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöki tisztségéből Eugen Tomac, leszögezve, hogy vállalja a felelősséget az alakulat által a parlamenti választásokon elért eredményekért.

Hirdetés
Hirdetés

“Ma reggel gyűlést tartottunk. Mindannyian többet szerettünk volna elérni, mindannyian jobb eredményre számítottunk. Úgy döntöttem, hogy bejelentem kollégáimnak, hogy magamra vállalom ennek az eredménynek a felelősségét, amely minket, önöket elégedetlenséggel tölt el. (…) Ezért benyújtottam lemondásomat a PMP elnöki tisztségéről” – mondta a leköszönő pártvezető.

Az alakulat ügyvivő elnöki tisztségét Marius Paşcan, a PMP ügyvezető elnöke veszi át – tájékoztatott Tomac.

Azt is elmondta, a PMP kongresszus összehívását fontolgatja. Kifejtette, hogy a PMP törvényhozói “abszolút semmiben nem hibáztak parlamenti tevékenységük során”, és emlékeztetett, hogy a pártnak több mint 2000 helyi választott képviselője, 50 polgármestere, számos alpolgármestere van, és tagjai “meggyőződésből, és nem kicsinyes érdekekből politizálnak”.

Tomac azt mondta, a PMP a szavazatok 4,94%-át kapta meg, és ő nem vonja kétségbe az eredmény hitelességét, ugyanakkor 1090 óvást nyújtott be a párt a megyei választási irodákhoz, illetve a központihoz.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások