Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt egy koronavírussal fertőzött, PSD-s parlamenti képviselő

Elhunyt egy koronavírussal fertőzött, PSD-s parlamenti képviselő Románia

49 éves korában, a koronavírus-fertőzés okozta komplikációk következtében életét vesztette Sebastian Radu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Buzăiu megyei parlamenti képviselője. Ő az első parlamenti képviselő, aki a COVID-19 következtében hunyt el.

Hirdetés
Hirdetés

A hírt Marcel Ciolacu, a PSD elnöke közölte Facebook-oldalán.

“Ma reggel nagyon fájdalmas hírt kaptunk. Jó barátom és kollégám Sebastian Radu elvesztette a harcot ezzel az alattomos vírussal. Egy igaz barát volt, egy olyan ember, aki mindig másokat helyezett az első helyre, egy olyan ember, aki hatalmas űrt hagy azok szívében, akik ismerték őt. Isten nyugtasson, Sebi! Emléked örökre megőrizzük! Részvétem a családnak! Mellettetek vagyunk!” – írta bejegyzésében Marcel Ciolacu.

Raduról november 17-én jelentek meg az első hírek, hogy elkapta a koronavírust, kezdetben a bodzavásári kórházban kezelték, azonban komplikáció léptek fel nála, ezért a bukaresti katonai kórházba szállították át. Mivel állapota továbbra sem javult, a család kérésére egy németországi kórháza utalták be, ahol életét vesztette.

Sebastian Radu a PSD Buzău megyei szervezetének tagja volt, amelyet maga Marcel Ciolacu vezet. 2012-ben Bodzavásár (Buzău) alpolgármesterének választották, de a polgármesterrel való nézeteltérések miatt lemondott erről a funkcióról. Később visszatért a PSD-be, 2016-ban parlamenti képviselőnek választották, idén azonban már nem szerepelt a párt választási listáján.

(G4Media.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük