Felhívás!

„Lehet, bejön, lehet nem”

„Ruletten játsszák el Romániát” a „rendkívül meggondolatlan” intézkedések által, amelyek a „véletlenre bízzák” az ország sorsát, nyilatkozta szombaton Traian Băsescu PMP-elnök az adóügyi módosításokról, amelyekre Liviu Dragnea vasárnap rátett még egy lapáttal, írja az Agerpres.

 

„Mindenképpen forradalom, kétségkívül, azonban olyan forradalom, amely által Romániát eljátsszák, és a véletlenre bízzák (…) Sok hibát vétettek és a legsúlyosabb, hogy ruletten játsszák el Romániát a rendkívül meggondolatlan intézkedések által, mint a jövedelemadó 16%-ról 10%-ra csökkentése. Lehet, bejön nekik, lehet nem, azonban ha nem jön be, akkor 21 millió román számára katasztrófát jelent” – mondta Băsescu. A PMP elnöke szerint semmilyen magyarázat nincs az Adótörvénykönyv hirtelen megváltoztatására, a béremelés és a nyugdíjemelés pedig propaganda, hiszen a valóságban csökkenőben van a románok vásárlóereje.

Liviu Dragnea, a PSD vezetője vasárnap újabb adóügyi módosításokat jelentett be, amelynek értelmében az IT szektorban dolgozók részesülhetnek kedvezményekben. „Egyetlen gondunk van, amit a kormány megold, azok, akik az IT szektorban dolgoznak. Már nulla volt a jövedelemadójuk, de több változat is van, amelyet előterjesztenek a kormányban, hogy az IT-sok továbbra is kedvezményekben részesüljenek. Az adójuk nulla marad. A béreik amúgy sem csökkennek, az a kérdés, hogy a vállalat többet költ” – nyilatkozta Dragnea tegnap. A PSD elnöke elmondta, szakemberek segítségével nagyon sokat dolgoztak az Adótörvénykönyv módosításain, és szerinte nem alkotmányellenes, mint ahogy azt a liberálisok állítják.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.