Hirdetés
Hirdetés

Külföldiek szenvedtek halálos autóbalesetet Szeben megyében

Külföldiek szenvedtek halálos autóbalesetet Szeben megyében Románia

Három halálos áldozatot és három sérültet követelő baleset történt vasárnap este a Szeben megyei Fenyőfalva (Bradu) település környékén, az 1-es országút 293-as kilométerénél. Az elhunytak külföldiek voltak, akárcsak az a 15 éves lány, aki jelenleg kómában fekszik a nagyszebeni megyei sürgősségi kórházban.

Az első vizsgálatok szerint egy 63 éves Gorj megyei férfi idézte elő a balesetet, amikor személygépkocsijával szabálytalan előzésbe kezdett Vesztény (Veştem) irányából Brassó felé haladva, és frontálisan ütközött a szembejövő sávon, Brassó irányából szabályosan közlekedő autóval, amely így nekicsapódott a háta mögött haladó személygépkocsinak.

A frontális ütközés nyomán a Brassó irányából érkező személygépkocsiban utazó három személy – a 67 éves sofőr, illetve egy 55 éves és egy 21 éves nő, mindannyian külföldi állampolgárok – meghalt – tájékoztatott hétfőn Elena Welter rendőrségi szóvivő.

Ugyanakkor egy 15 éves, szintén külföldi állampogárságú lányt nagyon súlyos, kómás állapotban szállították be vasárnap este a kórházba, ahol az intenzív osztályon kezelik, állapota hétfő reggel is kritikus volt – mondta a megyei sürgősségi kórház szóvivője, Decebal Todăriţă.

Egy 63 éves férfit koponyasérüléssel szállítottak kórházba, a sebészeti osztályon ápolják, állapota stabil.

A harmadik sérült személyt a helyszínen ellátták, megtagadta a kórházba szállítást.

A harmadik személygépkocsiban utazók közül, amelyet egy 20 éves Vâlcea megyei nő vezetett, senki nem sérült meg.

A közlekedés több órán át szünetelt vasárnap este az 1-es országút érintett szakaszán.

forrás: Agerpres

fotó: ISU Szeben megye

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük