Hirdetés
Hirdetés

Halasztani kellett az energiaügyi miniszter sajtótájékoztatóját George Simion “magánakciója” miatt

Halasztani kellett az energiaügyi miniszter sajtótájékoztatóját George Simion “magánakciója” miatt Románia

Megjelent az energiaügyi minisztérium épületében hétfőn George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, hogy magyarázatot kérjen Virgil Popescu minisztertől a “napfényadó” bevezetésére.

Az ellenzéki politikus bevonult a minisztérium konferenciatermébe, és arról az emelvényről kezdett el beszélni, ahonnan az tárcavezetőnek kellett volna sajtótájékoztatót tartania 12:30-tól. A sajtótájékoztatót így el kellett halasztani.

Az AUR elnöke azt mondta, megpróbálta a parlament előtt felelősségre vonni Virgil Popescut a “napadó” bevezetéséért, de a miniszter elzárkózott attól, hogy megjelenjen a plénum előtt.

Simion a miniszter irodáját is felkereste, hogy beszéljen Popescuval, majd visszatért a konferenciaterembe, ahonnan egy csendőr kísérte ki.

A kormány kedden fogadta el a megújuló energia használatát népszerűsítő sürgősségi rendeletet. A jogszabályt a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) is támadta a “napfényadó”, azaz a villamosenergia-hálózatra csatlakozott termelő-fogyasztókra kivetett adó bevezetése miatt. 

forrás: Agerpres

fotó: George Simion/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük