Hirdetés
Hirdetés

Kormányellenes tüntetés volt a nemzeti ünnepen Bukarestben és Kolozsváron

Kormányellenes tüntetés volt a nemzeti ünnepen Bukarestben és Kolozsváron Románia

Szombat este mintegy kétezer ember tüntetett a kormány ellen Bukarestben, a Victoriei-téren. Kolozsváron körülbelül 50 személy gyűlt össze.

A tüntetés szlogenje “Románia Európában, boldog születésnapot!” A résztvevők Románia és az Európai Unió zászlóit lengették, és kormányellenes jelszavakat skandálnak. A tüntetők piros, sárga, illetve kék kartonok segítségével román nemzeti zászlót formáztak, amelyet a mobiltelefonok elemlámpáival világítottak meg. Ezt követően elénekelték a román nemzeti himnuszt.

“Büntetőügyesek nélküli centenáriumot!”, “A hazaszeretetet az utcán mérik!”, “Tolvaj- és maffiakormány!” – skandálták a kormány épülete előtt.

Hirdetés
Hirdetés

A Victoriei-téren a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és az Együtt Romániáért Mozgalom képviselői is megjelentek és aláírásokat gyűjtenek az Új Emberek nevű kampányra.

Kolozsváron szintén tüntettek december elsején, itt körülbelül 50 személy gyűlt össze a memorandisták emlékművénél. A szervezők közösségi oldalon olvasható felhívása szerint Romániának az Európai Unióban kell maradnia, és ehhez “meg kell szabadulnia attól a bűnözőcsoporttól, amely vezetőjévé vált.”

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük