Felhívás!

Kihirdette az államfő a tanórák számának csökkentését előíró törvényt

Kihirdette az államfő a tanórák számának csökkentését előíró törvényt Románia

Kihirdette az államfő hétfőn a tanórák számának csökkentését előíró, a 2011/1-es tanügyi törvényt módosító jogszabályt.

Az oktatási órák csökkentéséről szóló törvénytervezetet eredetileg a tavaly fogadta el a parlament, de azt az elnök újbóli megfontolásra visszaküldte a törvényhozói testületnek.

A szenátus 2019. október 21-én, döntéshozó fórumként elfogadta a tervezetet, fenntartva a Klaus Johannis elnök által a felülvizsgálati kérelemben megtámadott rendelkezést, az életbelépést azonban a 2020-2021-es tanévre halasztotta.

A törvény értelmében “a kerettantervben szereplő órák száma az elemi oktatásban hetente átlagosan 20 óra, a gimnáziumban átlagosan 25 óra, a líceumban pedig átlagosan heti 30 óra. Ebbe beletartozik a leadásra és az értékelésre fordított idő, valamint a leadott tartalom osztálytermi rögzítésére használt órák is”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 19., 17:07
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mi szombaton is jártunk iskolába! Ősszel vittek 2 hetet burgonyát szedni a közösbe, télen és vagy nyáron 1 hét táborba! Tanultunk,szorakoztunk, nyelvet tanultunk, a mai generáció lassan elbutúl és ha még 1 óraszám csökkentés lesz fiataljaink szavazóbarikká válnak!😁😎
    Aki teheti vigye gyerekét + tevékenységekre, tanítsa meg minél többre, mert aki fiatal kórban nem tanul meg tanulni az világon életében 2 kezű munkás lesz minimálbérért!!!